[O1] Brak sygnału dzwiękowego po otwarciu drzwi na światłach
Który to jest bezpiecznik i czy taki wogóle jest od sygnału akustycznego niewyłączonych świateł?Po otwarciu drzwi na światłach włączonych zawsze był sygnał, teraz go nie ma...Co się stało?
sprawdź czy włącza się kontrolka że masz otwarte drzwi. Jeśli się też nie włącza to znaczy że masz ten sam problem co większość użytkowników octy. Szukaj wtedy tematu z mikrostykiem w zamku
Jeżeli nie świeci Ci światełko po otwarciu drzwi i nie świeci kontrolka, że są otwarte to ja obstawiam mikrostyk miałem identyczny problem A że sygnalizacja zapalonych świateł jest to dowiedziałem się dopiero po naprawie mikrostyku :diabelski_usmiech
a u mnie dodatkowo nieswieci sie tez lampka. Lampka swieci sie tylko gdy drzwi sa przymkniete, a sygnal tez kiedys przy domknietych byl a jakis czas temu calkiem zniknal.
U mnie nie ma tego sygnalu tylko...swiatlo normalnie sie zapla jak sie otwiera drzwi i gasnie jak sie zamyka a kontrolki otwartych drzwi nie bylo od nowosci a auto z salonu kupione wiec widocznie poprostu w tym modelu jeszcze jej nie bylo...chyba
Stasiu...chyba logiczne ze jak wysiadam z auta to nie zostawiam kluczykow w stacyjce...Nie piszczy jak nie ma kluczykow,zapomnialam wylaczyc auto zostalo na swiatlach i akumulator padl
Jeżeli nie masz sygnału akustycznego i lampka na podsufitce ci się nie zapala to masz na pewno uszkodzony mikrowyłącznik w zamku. Taki mikrowyłącznik nie występuje jako część zamienna tylko w komplecie z zamkiem. Musisz więc Paulina wymienić cały zamek a to spory wydatek albo poszukać jakiegoś magika który ci pomoże to naprawić.
uomatko jak to ludziska nie czytają co wcześniej radzili. Pisała wyżej dziewczyna że lampeczka się świeci. Znaczy to żę mikrowyłącznik jest ok. Zamek kosztuje ok 400 PLN ale mikrowyłącznik jak potwierdziło kilku odważnych da się naprawić
hmm wlasnie z kolaga z klubu zesmy ogladali auto i wyszlo to,ze jak sie drzwi otwiera to owszem zapala sie lampka na suficie ale...zapalaja ja tylko prawe drzwi...lewe nie zapalaja:/
no wiem wiem bo to czytalam...tam tez jakis facet podal linki gdzie to mozna kupic ale...w tym problem ze te linki nie dzialaja a facet byl na forum we wrzeesniu wiec prawdopodobienstwo ze dowiem sie cos od niego jest rowne zeru...wiec pytam dalej...moze akurat ktos cos bedzie wiedzial
Nie kombinowałeś nic przy radiu (np. zmieniałeś podłączenie w kostkach ISO)
Ja złączyłem dwa plusy, żeby radio grało cały czas a nie tylko po stacyjce i przestła
mi sygnalizować włączone światła przy otwartych drzwiach. Musiałem rozdzielić te dwa plusy i pociągnąć drugi z innego miejsca, teraz wszystko działa ponownie OK.
Komentarz